MUSIC FOR HEART AND BREATH by Richard Reed Parry

Lør 12. maj 16:30
Rytmisk Sal – Musikhuset

Fremført af Århus Sinfonietta dirigeret af Bjarni Frímann Bjarnason.

Hvordan vil det lyde, hvis de enkelte musikeres hjerterytme og åndedræt styrer slagets gang i en orkestreret koncert? Det har komponisten og multiinstrumentalisten Richard Reed Parry fra Arcade Fire sat sig for at udfordre i det poetiske og meditative værk ”Music For Heart and Breath” fra 2011.

Værket er skrevet med henblik på, at musikerne på scenen er udstyret med stetoskoper sat for brystet, som i visse passager af stykket styrer rytmen for strygerne. I andre passager er det musikerens åndedræt der bestemmer tempoet. Dermed bliver hvér opførsel af værket en unik oplevelse. Ikke mindst også fordi instrumenteringen kan skifte: I Aarhus erstattes guitarerne i partituret f.eks. af harpe og marimba.

Det er den unge islandske dirigent, Bjarni Frímann Bjarnason – som flere gange har arrangeret og stået i spidsen for Björks store orkesterkoncerter –  der dirigerer 11 m/k store Århus Sinfonietta. Koncerten er første gang, at “Music For Heart and Breath” opføres i Danmark.

Århus Sinfonietta vil til koncerten bestå af:
Marie Sønderskov, fløjte
Vibeke Kærsgaard Lembcke, klarinet
Anders Larsen, trompet
Mads Bendsen, marimba
Mette Nielsen, harpe
David Strong, klaver
Signe Madsen, violin I
Ina Tagmose, violin II
Robert Karlsson, bratsch
Sofia Olsson, cello
Peter Prehn, bas

Bjarni Frímann Bjarnason, dirigent

Præsenteres i samarbejde med Århus Sinfonietta. Adgang med gyldigt SPOT-armbånd. Billetter kan købes separat til dette arrangement. Se mere HER.

Århus Sinfoniettas aktiviteter er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Aarhus Kommune Musikpuljen og Dansk Komponist Forenings Produktionspulje / KODA´s Kulturelle Midler.