WAY UP Aalborg Et kig på toppen af Danmark.

Sat May 12th 14:15-15:00 | Room 3

Igennem de seneste 20 år er der ud af Aalborg og Nordjylland kommet en række af gode bands og artister som har beriget dansk musik. Men hvordan fostres og arbejder disse talenter i en stor dansk provinsby hvor der er langt imellem aktører indenfor ”musikbranchen”, og er der en ny bølge på vej af nordjyske artister som vil erobre den danske musikscene de kommende år?

Til at kaste lys på regionen har vi samlet et panel bestående af :

Mød: Jan Sneum (musikjournalist), Kristoffer Rom (Grundlægger af pladeselskabet TAMBOURHINOCEROS og PR-bureauet Nordic Waves), Sofie Trolde (musiker), Andreas Westmark (musiker, Get Your Gun, Døde Blomster m.fl.), Lis Rom Andersen (Kulturchef, Aalborg Kommune).

Moderator: Jens Ole Amstrup (spillestedsleder, Det Musiske Hus).

 

 

 

Sofie Trolde

Musiker, Tundra
Sofie Trolde er en nordjysk musiker, der igennem de sidste 6 år har gjort sig bemærket i både ind- og udland. Hun bevæger sig frit på grænsen mellem det kompromisløse og det nære. Hun har indgået i mange forskellige konstallationer der spænder helt fra uskyldig-pop til Noise. Sofie Trolde har nu plantet nye frø, og optræder som forsanger i det world-inspirerede band, Tundra.

Jan Sneum

Musikjournalist
Jan Sneum er en af de vigtigste musik journalister i landet siden hans start ved DR i 1980. Forfatter og medforfatter til bøger som ’Politikens store Rock Leksikon’ ’Dansk Rock ’ fra pigtråd til punk, ’Bonniers Rock Leksikon’ og meget mere. Sneum har igennem mange år har været en flittig gæst i det Aalborgensiske musikliv, med et vågent øje på flere artister fra området.

Andreas Westmark

Musiker og Komponist
Andreas Westmark er en nordjysk musiker og komponist, som optræder og har optrådt i mange forskellige musikalske konstellationer, men har gjort sig mest bemærket i hans eget orkester Get Your Gun. Bandets to fuldlænge albums, ’The Worrying Kind’ og Doubt Is My Rope Back To You’ har høstet stor ros og +200 koncerter i ind- og udland.

Kristoffer Rom

Grundlægger, Tambourhinoceros
Kristoffer er grundlægger af pladeselskabet Tambourhinoceros (Palace Winter, Cancer, IRAH, Efterklang m.fl.), der er et af Danmarks førende indielabels og et af de få med international gennemslagskraft. Han er desuden den ene af to stiftere af PR-bureauet Nordic Waves, tidligere trommeslager i Oh No Ono, session-musiker og forperson for Danske Uafhængige Pladeselskaber.

Lis Rom Andersen

Kulturchef, Aalborg Kommune
Lis Rom Andersen har været kulturchef i Aalborg Kommune siden 2011, og har tidligere været børne- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune. Hun beskæftiger sig med politikudvikling, rådgivning og servicering af Sundheds- og Kulturudvalget, projektudvikling og samarbejder med kulturinstitutionerne i Aalborg Kommune. Hun er formand for styregruppen for udvikling af en strategi for det rytmiske musikliv i Aalborg Kommune. Lis Rom Andersen er desuden formand for bestyrelsen i Aalborg Festival.

Jens Ole Amstrup

Spillestedsleder, Det Musiske Hus, Frederikshavn
Jens Ole er spillestedsleder på Det Musiske Hus i Frederikshavn. Udover at booke musik til tre venues i Frederikshavn, ser Jens Ole det som den vigtigste opgave at arbejde for at skabe platforme for talenter, samarbejde med lokale, professionelle musikere og på den kommercielle side skubbe dansk musik ud til nye scener i Norden. Gennem de seneste tre år har spillestedet medvirket i en lang række musikprojekter, der alle sammen søger at gøre den rytmiske musik stærkere i Nordjylland