Secondary Ticketing – Hvad er egentlig i forbrugernes interesse?

Sat May 12th 13:15-14:00 | Room 3

Der sælges og videresælges billetter på det sekundære marked som aldrig før. Billetter til koncerter og festivaler handles på dba.dk, i kommentartråde på Facebook og ikke mindst gennem online virksomheder som StubHub og ViaGoGo – ofte til forhøjet pris. Det er ulovligt, og forbrugerne advares gang på gang mod denne type handler. Alligevel virker markedet for videresalg af billetter til at være i vækst, og omsætningen er enorm. Organisation Fanfair Alliance* vurderer at der årligt omsættes for én milliard pund på det sekundære marked for billetter til musik- og sportsarrangementer i Storbritannien alene. Til sammenligning, er det cirka dobbelt så meget som hvad alle streamingtjenesterne til sammen, omsætter for i samme territorie.

Det sekundære marked associeres ofte med lovbrud og bedrag, men hvorfor tiltrækkes så mange forbruger så alligevel dertil?

Er der nogle forbrugermæssige fordele ved det sekundære marked, som vi har overset?

Er måden vi prissætter og sælger billetter på forældet?

Hvordan skal live-branchen forholde sig til det her marked fremadrettet?

Mød: Karolina Hansen (Beatbox Ent.), Poul Martin Bonde (Smukfest), Claus Visbye (Horsens & Friends) & Jakob Lund (Ticketmaster).
Moderator: Signe Tobiassen.

Poul Martin Bonde

Bestyrelsesformand, Smukfest
Poul Martin Bonde har arbejdet professionelt med stort set alle sider af musikbranchen siden starten af 80’erne. Han startede som skribent på Gaffa, har været ansat på Danmarks Radio, repertoirechef hos SONY Music, tv-vært og manager/konsulent/executive producer for bl.a. Poul Krebs, Peter Belli, Dicte og TV-2. Poul Martin har siden 2008 siddet i ledelsen og været talsmand for Smukfest.

Signe Tobiassen (Signe SigneSigne)

Medejer, Like a Can of Beans Records
Udover at være bassist i Nelson Can, medejer af pladeselskabet Like a Can of Beans Records og chefredaktør på Uniradioen i København, har Signe også løbende arbejdet med både management og undervisning i en lang række musikprojekter. I 2017 blev hun bachelor i Music Management fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor hun skrev bachelor om kompleksiteten af interessekonflikterne på det sekundære marked for koncertbilletter.

Karolina Hansen

Promoter , Beatbox Entertainment
Karolina arbejder som promoter hos Beatbox Entertainment, som er arrangør af op mod 100 koncerter med internationale artister i Danmark om året, og som er leverandør af artister til NorthSide Festival, Tinderbox Festival, HAVEN Festival, samt den nye Noisey Festival. Hendes roster tæller i dag artister som Khalid, Cults, Little Simz, Mariam The Believer og Ravyn Lenae, og bevæger sig mest indenfor genrer som indie og urban. Karolina er uddannet i Music Management i London.

Claus Visbye

Direktør, Horsens & Friends
Efter flere år som formand for bestyrelsen og programbooker hos SmukFest har Claus Visbye for nyligt overtaget direktørstolen i Horsens & Friends, en sponsorgruppe der igennem 17 år har arrangeret store koncerter og skabt udvikling i Horsens.

Jakob Lund

Managing Director, Ticketmaster Danmark/Finland
Jakob har stået i spidsen for den danske afdeling af Ticketmaster, det tidligere Billetnet, siden 2010. I 2017 fik han tillige ansvaret for Ticketmaster Finland. En livslang kærlighed til livebranchen, liveoplevelsen og kulturen omkring levende oplevelser ’ har kendetegnet Jakob’s professionelle virke gennem mange år. Ticketmaster er et selskab i Live Nation Entertainment og er med over 500 millioner solgte billetter årligt verdens største billetformidler.