Musikpodcasten: Udvikling, Udbytte og Udfordringer

Sat May 12th 10:00-11:00 | Room 3

Den traditionelle musikradio, vi er vokset op med, er under udvikling. Podcasting vinder frem og der opstår spændende tiltag både hos Danmarks Radio og ude i det uafhængige podcastingmiljø, for med udviklingen kommer også helt nye muligheder, men samtidigt også udfordringer.
Vi taler udvikling af indhold, hvordan man kommer ud og hvilke udfordringer man er i som podcaster.

Mød: Casper Bach-Hegstrup (DR/P6), Jakob Trolle (SOLO Podcast), Benedikte Granvig (Selvskrevet Podcast), 
Niels Mosumgaard (KODA)

Præsenteret af Center for Podcasting i samarbejde med Promus & SPOT+

Benedikte Granvig

Radioproducent, tilrettelægger og -vært, Danmarks Radio P2
Benedikte Granvig er MA i radio fra Goldsmiths University of London og arbejder i dag som musikformidler, radioproducent og -vært og tilrettelægger på DR P2. Hun er kvinden bag musikpodcasten Selvskrevet, hvor musikeres fortælling om en sang, de har skrevet, kombineres med små lydbidder fra sangens produktionslag. Derudover er hun bestyrelsesmedlem i Københavns Radiobiograf og har været i styregruppen til Københavns Radiobiograffestival 2016 og 2017.

Niels Mosumgaard

KODA bestyrelsesformand, sangskriver og komponist, Koda
Niels Mosumgaard, sangskriver og komponist, formand for Kodas bestyrelse, formand for DPAs bestyrelse. Har været tilknyttet GRD (Global Repertoire Database) som fast medlem af styregruppen og efter at det arbejde kuldsejlede været medlem af styregruppen og arbejdsgruppen i CISAC /Fasttracks arbejde med globale standarder for metadata for performing rights. Som bestyrelsesformand i Koda er digitale teknologier og nye muligheder et kerneområde.

Søren Brunsgaard

Formand, Center For Podcasting
Søren er formand for Center for Podcasting, som verdens første interesseorganisation for podcast. Han har selv produceret podcasts hos Musikparlamentet, hvor han har fungeret som en ledende figur de senere år. Søren er uddannet jurist, har arbejdet med jura hos Danmarks Radio og Dansk Musiker Forbund og arbejder nu hos IT-universitetets forretningsudviklingsvirksomhed ITU Business Development A/S.

Jakob Trolle

Journalist
Jakob Slyngborg Trolle er journalist med speciale i entreprenørskab og podcasting. Han holder af en lind, men vedholdende, strøm af ørerstimulanser døgnet rundt. Han nørder musik på både P6 Beat, men også som redaktør og journalist på musikpodcasten SOLOpodcast, der gennem to sæsoner blandt andet har taget lytterne gennem funkens historie med Aske Jacobi og leveret guiden til at blive en svedig hip hop-musiker med Emil Falk og Kristoffer Sjelberg (Stunn Gunn).

Casper Bach Hegstrup

Radiovært
Casper Bach Hegstrup har en baggrund som musiker i bands som CODY og Sleep Party People og har drevet P6-programmet Debut for ny musik i fem år. Han har fungeret som vært på radio og TV fra diverse festivaler igennem årene. Casper er tidligere projektleder for KarriereKanonen og fungerer nu som dommer og jurymedlem. Derudover har han radioprogrammet ’Farrock’ med Frank ’Frankie’ Ziyanak, hvor de snakker om det nemme liv som singlefar og hører en masse fede guitarsoloer.