Musikjournalistik anno 2018!

Sat May 12th 11:15-12:00 | Room 3

Mediebranchen oplever lige så store udfordringer som musikbranchen, og det ændrer på musikjournalistikken. Anmeldelser bliver færre i mainstream-medierne, og musik-medierne er presset på økonomien og skal tjene penge på sponsoreret indhold. Musikjournalister og branchefolk deler deres holdninger ,oplevelser og skæve historier.

Mød: Lucia Odoom (dagbladet Politiken, vært på podcasten Pop-tillæg), Eik Frederiksen (SONY – head of radio & international), Simon Sandfeld (leder af spillestedet Stars, Vordingborg).

Moderator: Claus Vittus (radiovært,  freelance musikjournalist for DR m.fl.)

Præsenteret af Frilands v. Claus Vittus i samarbejde med Promus & SPOT+

Simon Sandfeld

Journalist, Nordisk Film TV
Simon Sandfeld er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus 2007, og har siden levet af at lave fjernsyn. I de sidste 9 år med arbejdsplads på Nordisk Film TV i Valby, hvor han blandt andet har været redaktør og redaktionschef på Go’aften Danmark. Sideløbende har han været musikredaktør på Go’morgen Danmark og booket cirka 90 bands om året til at spille live i programmet. I februar 2018 tiltrådte Simon som nye leder af det regionale spillested "STARS" i Vordingborg.

Claus Vittus

Musikjournalist
Claus Vittus startede som aktiv musiker i 70’erne, men arbejder nu med musikjournalistik. I 1980 fik han sin første store skideballe af Roskilde Festivals Leif Skov, fordi han fejlciterede ham, men har senere fået oprejsning gennem interviews med Santana, Pete Townshend, Jack White, Emmylou Harris og et utal af artister til musikmagasiner som MM, Wild, Zoo og Gaffa. Han har desuden været tilknyttet DRs forskellige radiokanaler siden 1985. I 2018 laver Claus bl.a. podcast for Tønder festival i sit virke som begejstret musikjournalist.

Eik Frederiksen

Ansvarlig for radiostrategi, Sony Danmark
Eik Frederiksen er ansvarlig for Sony Danmarks radiostrategi. Eik arbejder med at sikre airplay af musik, og positionering og promovering af artister ’ han arbejder bl.a. med de kunstnere som Benal, Karl William, Ukendt Kunstner, Mø, Marie Key og en af de senere års mest spillede kunstnere på radio, Mads Langer. Eik har siden teenage-årene arbejdet med radio som vært, musikredaktør, programchef på små lokalradioer til de største landsdækkende kanaler.

Lucia Odoom

Journalist, Politiken
Lucia Odoom er 31 år og musikkritiker, kulturskribent og podcastvært på dagbladet Politiken. Som kritiker anmelder hun alt fra Justin Bieber til undergrundstechno og som essayistisk skribent dækker hun de populærkulturelle strømninger og tendenser og undersøger hvordan musik, film, tv-serier og internet og kulturfænomener opfører sig i vores tid. I podcasten Politikens Poptillæg dækker hun litteratur, mode musik og meget mere.