Fra Udkant til Lydkant – Sådan skaber vi mere musik i yderområderne

Sat May 12th 15:15-16:00 | Room 3

Musikken forbindes ofte med de store byer, men samtidig hører man succeshistorier om steder som Skive, Thy eller Bornholm, hvor der eksisterer musikmiljøer der bobler over af talent – til glæde for resten af Danmark.

Der er masser af gode tiltag i yderområderne, men hvordan arbejder man systematisk med at skabe musikalsk vækst derude?

Hvordan kan vi sætte skub i de gode tiltag og hvilke udfordring er skal overkommes?

Mød: Jens Ole Amstrup (Det Musiske Hus), Stig Sylvest Hansen (Thy Music Collective), Marc Fachini (Midsommer Festival)

Moderator: Emil Sørensen (Volume og stifter af Lydkanten)

Emil Sørensen

Digital Specialist, VOLUME
Emil er Digital Specialist på musik- og contentbureauet VOLUME og arbejder til daglig med planlægning, udvikling og eksekvering af markedsføringskampagner for store danske virksomheder. Emil har bl.a. arbejdet på Microsoft’s kampagne med MØ og kampagner for Sundhedsstyrelsen, Pieces og IBM. Emil har tidligere arbejdet på Frost Festival og Det Musiske Hus, samt startet talentudviklingsprojektet Lydkanten, der har til formål at sætte fokus på og udvikle artister og bands fra Nordjylland.

Stig Sylvest Hansen

Formand, Thy Music Collective
Stig er formand for musikkollektivet Thy Music Collective. Han er tidligere medlem af det nu opløste Artificial Brothers og arbejder nu primært med eget elektronisk materiale under navnet SylVest. Stig sidder i musikrådet for det nye regionale spillested, Spillestedet Thy, hvor der i det kommende år skal arbejdes med implementeringen af vækstlags- og talentarbejde - bl.a. i samarbejde med de andre regionale spillesteder i Nordjylland.

Jens Ole Amstrup

Spillestedsleder; stifter, fundraiser og hovedansvarlig, Det Musiske Hus, Frederikshavn; LYDKANTEN
Jens Ole er spillestedsleder på Det Musiske Hus i Frederikshavn. Udover at booke musik til tre venues i Frederikshavn, ser Jens Ole det som den vigtigste opgave at arbejde for at skabe platforme for talenter, samarbejde med lokale, professionelle musikere og på den kommercielle side skubbe dansk musik ud til nye scener i Norden. Gennem de seneste tre år har spillestedet medvirket i en lang række musikprojekter, der alle sammen søger at gøre den rytmiske musik stærkere i Nordjylland.

Marc Fachini

Booker, Midsommer Festival
March Fachini står for booking og indhold hos Midsommer Festival på Præstø