Magasin og SPOT i fælles fejring på åbningsdagen

Onsdag 9 maj fejrer Magasin du Nord 150 års jubilæum. Festlighederne rummer alt lige fra fashiontalks til Kongelig Ballet på gaden og kommer til at foregå til lyden af et skarpt musikprogram fra SPOT, der denne dag skyder gang i fem dages festivalprogram i Aarhus.

Festivalstemning og Kongelig Gadeballet
Med musik på to åbne scener er arrangementet en perfekt mulighed for at få en forsmag på årets SPOT. Man kan opleve både kendte og helt nye artister, når navne som Pernille Rosendahl, Bogfinkevej og Iris Gold giver koncert på den runde scene i åen ved Immervad og på torvet foran Magasin.

Men der vil ikke kun være musik. Magasins historie vil denne dag også blive hyldet. Husets historie og modernitet mødes i en spændende symbiose, når Den Kongelige Ballet optræder midt på gaden. Balletten leveres i øjenhøjde og udfordres, når den opleves i en anden unik kontekst end dens ellers vante rammer.

En snak om 150 år og mode
Magasin har lige siden starten været hele Danmarks modehus, og det markeres, når nogle af modebranchens personligheder ser tilbage på de største nedslag i moden de sidste 150 år. Blandt andet stilikonet og collagekunstneren Sergei Sviatchenko, der har været kåret til ’Danmarks bedst klædte mand’. Sergeis kærlighed til mode og kunst går langt tilbage. Det betyder også, at han efterhånden har arbejdet sammen med mange forskellige dygtige folk som Gant Rugger og Original by Jack & Jones. Han vender modens historie i en talk på den lille scene sammen med andre modekendere, der har indsigt direkte fra modebranchens kerne. Foran Magasins glasdøre vil de danske modeeksperter udover at vende 150 års mode, også diskutere, hvad der kommer til at fylde Magasins modeafdelingen i fremtiden.

Gamle traditioner i nye klæder
Med sine 150 år har Magasin haft en betydningsfuld rolle i skabelsen af den danske modes historie. Det markeres af 12 store, danske designere, der med udstillingen ”Se min kjole – 150 år med kjoler” giver et interessant kig på moden gennem 15 årtier.

Oplev klassiske danske brands som Designers Remix, DAY Birger et Mikkelsen, Lovechild 1979, Custommade, Stella Nova, Birgitte Herskind samt de nye talenter Lærke Andersen og Mark Tan, der alle giver deres bud på kjolen anno 2018 og tre historiske kjoler fra Magasin Du Nords Museum.

Samlet program for dagen:
14:00 Velkommen – Borgmester Jacob Bundsgaard og Suzan Papuga fra Magasin
14:15 Den Kongelige Ballet – live optræden
14:30 Pernille Rosendahl – Koncert
15:30 Aarhus 1868/2018 tur retur – Talk v. Søren Bitsch fra Aarhus Stadsarkiv og Trine Halle, museumsinspektør i Magasin
16:00 Modeshow – ’Se min kjole – 150 år med kjoler’
16:45 Iris Gold – Koncert
17:30 Den Kongelige Ballet – live optræden
17:45 Q&A med Den Kongelige Ballet og Nikolaj Hübbe
18:15 En snak om 150 års mode – Fashiontalk v. Sergei Sviatchenko, Cecilie Christiansen, Kim Grenaa
19:00 Bogfinkevej – Koncert
19:45 Inglev&Simonsen feat. Kajsa Vala & Jærv – Koncert