Let’s Talk Equality: ”Ligestilling er stadig reduceret til en kønsdebat”
I paneldebatten ’Let’s Talk Equality,’ talte man ikke blot om kvinder i musik, som programmet lagde op til.
Af Amanda Sofia Mortensen, foto: Ida Winther
Selvom det egentlig var meningen, at der skulle debatteres ulighed blandt kvinder og mænd på de danske scener, var det ikke, hvor samtalen førte de otte paneldebattører hen.
”Der er rigtig mange midaldrende mænd på de danske scener. Det er ikke fordi vi ikke kan lide dem, vi vil bare gerne se andre end dem også,” indleder Kathrine Ring, der var moderator på arrangementet ’Let’s Talk Equality,’ som blev afholdt fredag eftermiddag på SPOT+.
Bag hende stod et panel af otte kyndige folk fra den danske musikbranche, der alle har en finger med i spillet, når der skal udvælges, hvilke kunstnere der skal optræde på scenerne rundt omkring i Danmark.
Fra venstre: Rikke Andersen, spillestedsleder og booker, Fermaten – Anna Brin, koncertarrangør, Live Nation Danmark. Foto: Ida Winther
Ligestilling er mere end et kønsspørgsmål
”Jeg gav dem tid, fordi det var en væsentlig debat, selvom jeg havde tænkt, at det skulle handle om noget andet,” forklarede Kathrine Ring efter arrangementet.
Det var Jesper Frydenlund, som er bookingagent hos 3rd Tsunami, der ændrede kursen på debatten med kommentaren:
”Ligestilling er stadig reduceret til en kønsdebat”
At de fremmødte ikke fik deres forventninger indfriet, var for de fleste kun et positivt udfald.
”Det handlede ikke kun om køn, men også etnicitet, og det gav debatten en anden dybde og mere kvalitet,” sagde Peter Olesen, der kom hele vejen fra København, for at tage del i ligestillings-seminaret.
Samme dag blev der afholdt yderligere to seminarer med fokus på ligestilling under overskrifterne “Keychange – presentation by Francine Gorman/PRS Foundation” og “WILM – Women in Live Music”.