Inden Eurosonic 2018: Grundigt forberedt dansk fokus

Det er 22 velforberedte danske navne, der under titlen ”Denmark Blooms” tager til Europas vigtigste showcase-festival i denne uge.

Det er ikke bare 22 navne fra alle kanter og vinkler af den danske musikscene, der rammer Eurosonic/ESNS-festival i Groningen i dennekommende uge – det er også et velforberedt hold acts, der under titlen ”Denmark Blooms” drager til Europas vigtigste showcase-festival.

Lige så snart Danmark blev udpeget som fokusland for 2018-udgaven af ESNS, gik Music Export Denmark (MXD) i gang med at forberede den indsats, der skal bære frugt i den kommende tid.

Hovedindsatsen er ifølge MXD blevet lagt i ”rugbrødsarbejdet” som skal sikre, at alle bands går på scenen med knivskarpe mål.

MXD’s leder Thomas Rohde fortæller, – Vi har sammen med kunstnerne og deres forretningsrepræsentanter (managers, booking og labels, red.) kortlagt, hvad bandet skal bruge ESNS til – altså om fokus er på at booke turneer/festivaller, om der er behov for nye samarbejdspartnere i særskilte territorier osv.

Herudover har MXD hyret pr-bureauer i England (Kartel Music Group) og Tyskland (Verstärker) for at skabe ekstra opmærksomhed omkring dansk musik og de danske navne før, under og efter Eurosonic Noorderslag.

Der har allerede været fokus på de danske bands i Tysklands største musikmagasin Intro, i ligeledes tyske MusikExpress, de hollandske aviser De Volksrant og Dagblad v/h Noorden, det førende hollandske musikmagasin OOR, det franske kulturmagasin Tsugi, Nothing But Hope And Passion, The Fader, Clash Magazine, The Line of Best Fit, BBC og mange flere…og så laver hæderkronede tyske Rockpalast optagelse undervejs med Velvet Volume.

MXD’s leder Thomas Rohde fortæller, at succeskriterierne er enkle: – Eurosonic skal bruges til, at så mange af de 22 bands kommer videre i deres karriere. For MXD har derfor drejet sig om, at optimere forudsætningerne for at det sker, bl.a. igennem en maksimal medieeksponering og at de udpegede internationale branchefolk kommer til koncerterne.

Se og læs om de 22 danske navne her.

DR: fem optaktsudsendelser – to udsendelser fra Denmark Blooms At ESNS 2018
Herhjemme bliver Eurosonic’s fokus på dansk musik dækket af Danmarks Radio: P6 BEAT og værterne Carsten Holm og Henrik Aagaard har indtil videre bragt fire ud af fem podcasts op til festivalen under titlen ”Udlandseventyret”, med en række af de bands som er blevet udvalgt af festivalen.  DR producerer desuden to udsendelser fra selve festivalen.

Lyt med – og hør mere om festivalen og det danske fremstød:

Podcast 1
Interview med Phlake og Velvet Volume og præsentation Eurosonic Festival og byen Groningen, hvor det hele foregår. Hør også om Ellis May, IamJJ, August Rosenbaum og D/troit. (lyt her).

Podcast 2
Interview med Soleima og Lydmor. Hør om MXD, der hvert år bakker op om danske bands i udlandet. Lær også om Iceage, Av Av Av, Svin og Off Bloom. (lyt her)

Podcast 3
Interview med Scarlet Pleasure og School of X. Hør den britiske journalist Si Hawkins give sit bud på hvorfor dansk musik er i udenlandske mediers overskrifter lige nu. Lær også om Pardans, Goss og We Like We. (lyt her)

Podcast 4
Interview med Snavs og Bæst. Hør MØ’s agent i EU-området fortælle om de koncerter på Eurosonic, der dannede en del af grundlaget for MØ’s internationale karriere. Lær også om Maximillian, Vera og Myrkur (lyt her)

Podcast 5
(på vej)


Medier og branchefolk m.fl. som ønsker at komme i forbindelse med danske bands, som spiller på ESNS 2018 og deres forretningsrepræsentanter bedes kontakte carolina@mxd.dk

Danske branchefolk og medier, som har spørgsmål/ønsker input til networking på Eurosonic bedes kontakte Anders@mxd.dk

Spørgsmål om eksportstøtte og øvrige spørgsmål: Kontakt venligst Thomas@mxd.dk

– – – 

Denmark Blooms At Eurosonic 2018 er produceret af MXD – Music Export Denmark. SPOT Festival er partner i Denmark Blooms At Eurosonic. 

Fremstødet er muliggjort ved hjælp af støtte fra:

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik

Samarbejdsaftalen mellem Udenrigsministeriet og Kulturministeriet om Danmarks internationale kulturudveksling