Días Nordicos meets Reflections varmede op under SPOT

Foto: Tricia Yourkevich

 

De sidste tre dage har aarhusianske Gurli Octavia i selskab med den svensk/tyrkiske trompetist Ruhi Erdogan og argentinske Pedro Canale fra Chanca Vía Circuito samarbejdet om at skabe noget helt unikt til åbningen af Roots&Hybrid på SPOT.

Torsdag aften blev spændingen så forløst, da de tre musikere – tidligere ukendte for hinanden – stillede op og spillede deres helt nye musik for et spændt publikum. Pladsen foran scenen i den Rå Hal var godt fyldt op, nogle siddende, andre stående, og undervejs strømmede flere til.

Den nye trios optræden vidende om tre musikere, der havde haft et par gode dage i arbejdslokalet. Søgende, svævende stemninger, nordisk-melankolske klange, junglelyde, anatolske skalaer og hvad de nu ellers bød ind med til dette genre- og geografiske kryds. Publikum kvitterede også med varm modtagelse og imødekommende stemning. Alt i alt en god aften for det dansk/argentinske/svensk/tyrkiske musikmøde – og det helt nye samarbejde mellem ROSA, Días Nórdicos og foreningen det turkise telt.

Foto: Kim Matthai Leland

Foto: Kim Matthai Leland