Christopher deltager i Aarhus Calling for at skabe hits

Den danske pop-stjerne Christopher er taget til Aarhus for at deltage i sangskriver-eventet Aarhus Calling, der foregår i forbindelse med SPOT. Hans mål er at komme hjem med den sidste sang til hans kommende album.

 

Aarhus Calling har bevist sit værd i den retning før. Dels er Rick Martins verdenshit ”Vente Pa Ca” blevet skrevet på sangskriver-eventet i Aarhus, et nummer som alene på Youtube har 1,4 mia. visninger, dels har Nik & Jay fået den platin-sælgende ”Magisk” fra den internationalt besatte sangskriver-camp.

Christopher melder sig nu også ind i klubben af artister med hit-forhåbninger til Aarhus Calling.

At have Christopher med på vognen er i sig selv en gevinst, da han om nogen er beviset på, hvad man kan drive det til i dansk musik. Ifølge Line Marie Bach, medarrangør af Aarhus Calling, er det ikke kun Christophers status som popstjerne, der gør at han er en vigtig deltager:

”Vi ved, at Christopher er en rigtigt god sangskriver og performer på et højt niveau – så det i sig selv betyder rigtig meget. Vi er ikke interesseret i at tage nogen ind, alene på grund af deres navn. Vi ved, at Christopher er en dygtig artist og sangskriver i sig selv.”.

Stjernestatus alene er altså ikke det, der har gjort Christopher til en værdifuld del af Aarhus Calling i år. Han vil også selv være med i hele produktions- og udvælgelsesprocessen i samarbejde med eventets øvrige deltagere, når han skærer en potentiel sang til det nye album, eller får afsat en sang til andre artister. Christophers hands-on tilgang til sangskriver-eventet viser, at han ikke kun er en popstjerne af navn, men også er musiker helt ind til benet.

Netværk er ligeså vigtig en disciplin som sangskrivning under Aarhus Calling

Tirsdag aften mødtes de 12 udvalgte danske talenter som deltagere under årets Aarhus Calling, på toppen af Det Jyske Musikkonservatorium for at hilse på hinanden. Her blev de mødt med tapas, hygge og info fra arrangørerne af Aarhus Calling. I de kommende dage skal de så arbejde sammen med 14 internationale sangskrivere/producere og ti danske kolleger.

Talentniveauet blandt de udvalgte talenter har igen i år været højt, og som Line Marie Bach siger, er det ikke gruppen af dygtige sangskriver- og producertalenter, det kniber med – det er snarere udvælgelsen blandt de mange ansøgere, som er svær. Og når eventet i år gæstes af en stor dansk artist som Christopher, giver det også en god motivation at arbejde frem mod.

”Vi tror, at når de 12 talenter på årets sangskriver-event får et konkret mål at skrive til, så kan det inspirere dem til også at se værdien i at skrive sange for andre. Christopher er et konkret eksempel og en rigtig god motivationsfaktor, fordi det vil lægge et pres på talenterne på en god måde. Det vil give dem noget at sigte efter,” siger Line Marie Bach.

For de deltagere, som er kommet igennem nåleøjet, så handler eventet ikke kun om sangskrivningen, men også om at finde fodfæstet i at skabe musik i et professionelt miljø. For selvom talenterne ikke direkte kommer til at arbejde i samspil med topproducerne og Christopher som udgangspunkt, så ved man aldrig hvis veje der krydses under tilblivelsen af det næste store hit.

”Jeg tror Christopher er et ret åbent menneske, og vi vil selvfølgelig også opfordre ham til at sparre lidt med de andre, så de kan lære noget af ham. Vi gør, hvad vi kan, for at det skal være mere mingleri og netværk frem for en lukket klub.”