Roots&Hybrid – målsætningen er en musikalsk horisontudvidelse

Aarhus´ nye internationale musikfestival; Roots&Hybrid Festival udfordrer mainstream med sit afsæt i Folk og Roots-musikken – og gør det ukendte mindre fremmed.

Foreningen det turkise telt og SPOT inviterer publikum til at tage del i en festival, der hylder de universelle sprog i musik og dans, og som sætter nutidig folkelig musik øverst og forrest. Med et unikt venue, skabt til at styrke forbindelsen mellem kunstner og publikum, gør festivalen det eksperimenterende tilgængeligt og det nyskabende håndgribeligt. Målet er ikke blot at bryde med en begrænsende opfattelse af, hvad der udgør populærmusikken på den danske musikscene, men også at vise værdien i musik, der samler forskellige rødder, traditioner og folk i stærke hybrider.

Program spænder fra Mali over Argentina og Tyrkiet gennem Europa til Danmark
Med det fulde program favner Roots&Hybrid Festival 2018 i alt 17 navne fra ind- og udland. I toppen af plakaten findes ørkenrockerne Terakaft og den eksperimenterende DJ-duo Acid Arab, efterfulgt af stærke europæiske navne som Altin Gün og Elektro Hafiz, og danske indslag som Tako Lako, Afenginn og Junglelyd. Desuden er Roots&Hybrid gået i samarbejde med ROSA og Días Nórdicos (spansk/latinamerikansk festival med fokus på nordisk kultur), om en uropførelse, hvor den argentinske elektroniske musiker, Pedro Canale (leder af den internationalt turnerende elektroniske gruppe Chanca Vía Circuito), den danske singer-songwriter Gurli Octavia og den svensk/tyrkiske trompetist Ruhi Erdogan sammen vil skabe helt ny musik. Lige som Chancha Vía Circuito spiller selvstændig koncert efterfølgende.

Det turkise telts booker, Evrim Citirikkaya, udtaler om programmet:
– Vi er sindssygt stolte af årets program, som er fyldt med gode eksempler på vores Roots&Hybrid profil, som rummer kunstnere, der bruger musikalske traditioner på nye og spændende måder. Vi har igennem årene oplevet en stigende grad af tillid fra publikum til det program vi præsenterer til vores arrangementer, så selvom man ikke kender så mange af navnene, vil man kunne regne med at de musikere vi præsenterer har en høj kvalitet.

Der er adgang til Roots&Hybrid med gyldigt SPOT-armbånd. Billetter kan også købes separat til arrangementet. Se mere på http://www.rootshybrid.dk.

Foto i top fra Roots&Hybrid sidste år: Ekaterine Petrounina

Line-up til Roots&Hybrid: